Schrijven en publiceren

Schrijven en publiceren

Ben jij één van die veel geciteerde 1 miljoen Nederlanders die een boek schrijft of wil schrijven?

Loop je af en toe vast met schrijven? Wil je weten hoe je een boek in eigen beheer kunt uitgeven? Of zoek je juist een uitgever voor je boek maar weet je niet hoe je dat slim aanpakt?

Daretoo helpt je met advies over het schrijven, uitgeven en promoten van een boek. Bijvoorbeeld met een online cursus voor het vinden van een uitgever. Daarmee vergroot je je kansen enorm!Naar de uitgever! Online training

Naar de uitgever! Online training


Wil jij uitgevers benaderen met je manuscript of een non-fictie boekvoorstel, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Of ben je teleurgesteld doordat je al een aantal afwijzingen hebt gekregen van uitgevers en wil je weten hoe je jezelf en je manuscript beter kunt verkopen?

Creëer een onvergetelijk personage

Creëer een onvergetelijk personage


Romanschrijfster Carla de Jong laat in het aprilnummer van Schrijven Magazine zien hoe je in drie stappen een onvergetelijk personage creëert. Want waarom spatten sommige personages van het papier en leiden andere karakters een vreugdeloos tweedimensionaal bestaan? Carla de Jong reikt je drie manieren aan om personages te scheppen die daadwerkelijk tot leven komen.

Zes basistips voor een goede column

Zes basistips voor een goede column


Columns zijn er in overvloed te vinden op het internet. Maar hoe onderscheid je jezelf in kwaliteit? In deze les geef ik je wat basistips. Ze lijken heel simpel, maar in de praktijk gaat het toch heel vaak mis. Ik kom ontzettend veel columns tegen op het internet die zoveel beter zouden kunnen. Onderstaande tips kun je als checklist gebruiken.

Een eigen boek als marketingtroef

Een eigen boek als marketingtroef


Ben je ondernemer dan is een boek van jouw hand een overtuigende manier om je te positioneren als DE expert bij uitstek op een bepaald gebied. Dat dat grote voordelen met zich meebrengt laat zich raden, want:

  • Je naamsbekendheid neemt toe;
  • Je reputatie groeit in de richting die jij kiest;
  • Je creëert een basis om als spreker uitgenodigd te worden, waardoor je naamsbekendheid en reputatie nog verder toenemen;
  • Je kunt je boek weggeven als bonus aan nieuwe klanten.
  • Je boek is een mooi relatiegeschenk voor bestaande klanten.
Je manuscript insturen naar een uitgever

Je manuscript insturen naar een uitgever


Het is zover. Je manuscript is bijna af en de grote stap om een uitgever te benaderen komt steeds dichterbij. Maar waar let een uitgever nou precies op? De meeste grote uitgevers krijgen wekelijks zo'n 5 tot 10 spontaan toegestuurde manuscripten binnen. Hun redacteuren letten dan op de volgende vier punten:

 

Meer artikelen