Wel/niet switchen

Twijfel je over wat je wilt of wat de volgende stap in je loopbaan moet zijn?
Krijg meer inzicht in wat je echt wilt en kunt en waar je kansen liggen.
Daretoo helpt je met kennis, inzichten, stappenplannen en tips.

Je nieuwe werkleven. Boekrecensie

Je nieuwe werkleven. Boekrecensie

Vind jij het ook lastig om werk en privé allebei een goede plek te geven in je leven?


Met de komst van Het Nieuwe Werken en alle tools waarmee we 7 dagen per week en 24 uur per dag verbonden kunnen zijn met ons werk, hebben veel mensen last van een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het heerlijk om niet meer in vaste kaders te hoeven werken. Aan de andere kant werken we vaak meer uren dan vroeger en is het werk nooit uit onze gedachten.

Het boek ‘Je nieuwe werkleven’ laat je zien hoe je in zes stappen een leven creëert dat rekening houdt met je levensfase, drijfveren, talenten en relaties en waarin werk en privé elk hun eigen plek krijgen, zonder elkaar in de weg te zitten. Het boek bevat herkenbare situaties, adviezen en oefeningen en geeft praktische tips, die je direct kunt toepassen. Zo leer je anders kijken naar jezelf, naar je doelen en naar je werk. Om vervolgens die inzichten te vertalen naar nieuwe indelingen van je week en naar nieuwe relaties met de mensen om je heen. Inclusief je collega's en je leidinggevenden.

3 ‘foute’ redenen om van baan te veranderen

3 ‘foute’ redenen om van baan te veranderen


Te weinig research naar een andere baan doen kan een reden zijn waarom een banenswitch niet uitpakt zoals je had verwacht. Maar er zijn daarnaast nog drie redenen die beter niet de (enige) aanleiding kunnen zijn om je baan gedag te zeggen:

  1. Teveel korte-termijn denken
  2. Switchen om financiële redenen
  3. Switchen omdat je WEG wil
Jouw persoonlijke arbeidsmarkt. Werk vinden dat bij je past.

Jouw persoonlijke arbeidsmarkt. Werk vinden dat bij je past.

door Jacqueline van Zuiden


Werk zoeken –omdat je wilt of omdat je moet- kan een overdonderende ervaring zijn. Wie onvoorbereid rondkijkt op ‘de arbeidsmarkt’, wordt al gauw overspoeld door alles wat er –wel of niet- te vinden is. Wie effectief op zoek wil naar een nieuwe baan doet er goed aan eerst een aantal zaken op een rij te zetten. Om een zo concreet mogelijk beeld te krijgen van zijn persoonlijke arbeidsmarkt. In dit artikel geef ik je een aantal tips en adviezen om erachter te komen hoe jouw persoonlijke arbeidsmarkt eruit ziet.

Je bent klaar voor het verkennen van jouw persoonlijke arbeidsmarkt als je helder hebt:

Spreek jij lichaamstaal?

Spreek jij lichaamstaal?

Hoe je kan beïnvloeden zonder woorden


Volgens Amerikaans onderzoek verloopt communicatie tussen mensen voor 55% via lichaamstaal, 38% via stemklank en slechts 7% via woorden. Ja, dan moet je maar eens even achter je oren krabben. Want alle mooie praatjes kunnen direct teniet worden gedaan als je lichaam iets anders zegt. En als je niks zegt dan ziet een ander toch wat je bedoelt. Je wordt beoordeeld op je houding, dus daar kun je maar beter wat aan doen!

Een overzicht van diverse loopbaantests

Een overzicht van diverse loopbaantests

Breng je talenten en competenties in kaart


Als je een grote of kleine stap wilt zetten in je loopbaan, komt gedegen kennis van je competenties en talenten van pas. Voor jezelf, zodat je kunt inschatten of de weg die je wilt inslaan echt de juiste is. En voor ´de andere kant van de tafel´ die moet beoordelen of je in aanmerking komt voor de baan die je ambieert.

Onderstaande tests zijn merendeels professionele tests. Ze zijn daarom niet gratis, hoewel je van sommige tests wel een gratis, beknopte variant kunt maken. Bij de meeste tests krijg je een uitgebreid rapport op maat, zodat je de uitkomsten nog eens na kunt lezen en desgewenst met anderen kunt delen.

Meer artikelen