Wat wil ik, wat kan ik

Wat zou je eigenlijk het liefste willen, waar word je nou gelukkig van? Je weet wel zo’n beetje wat je kan, maar waar ligt nu echt je passie of talent? En wat kun je daar dan mee? Als je dit eenmaal weet, dan kun je stapje voor stapje op weg naar wat jij het allerliefste doet in je leven.

5 oefeningen om te ontdekken wat je echt wilt met je werk

5 oefeningen om te ontdekken wat je echt wilt met je werk

gastartikel van Brigitte van Tuijl


Wil je iets anders met je werk, maar weet je niet goed wat? Of weet je niet goed hoe je het kunt aanpakken? Met deze oefeningen ontdek je gaandeweg wat je wilt en hoe je je doel kunt bereiken.

Spreek jij lichaamstaal?

Spreek jij lichaamstaal?

Hoe je kan beïnvloeden zonder woorden


Volgens Amerikaans onderzoek verloopt communicatie tussen mensen voor 55% via lichaamstaal, 38% via stemklank en slechts 7% via woorden. Ja, dan moet je maar eens even achter je oren krabben. Want alle mooie praatjes kunnen direct teniet worden gedaan als je lichaam iets anders zegt. En als je niks zegt dan ziet een ander toch wat je bedoelt. Je wordt beoordeeld op je houding, dus daar kun je maar beter wat aan doen!

Creatief denken met een moodboard

Creatief denken met een moodboard


Allereerst een korte uitleg van wat een moodboard is. Een moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel. Het is een hulpmiddel waarmee je keuzes kunt maken en waarmee je doel of wens tastbaarder wordt: je verzamelt allerlei afbeeldingen en teksten die de sfeer en inhoud van het doel dat je wilt bereiken, weergeven. En van die afbeeldingen en teksten maak je een collage.

Met een moodboard kun je je doel in beeld brengen. Het helpt je je doel te visualiseren, waardoor je beter zicht krijgt op de stappen die je kunt zetten om het doel ook echt te realiseren.

Financial Life Planning: Wat ga jij doen met je leven?

Financial Life Planning: Wat ga jij doen met je leven?

door Leontine van Roosmalen


Er was eens een tijd dat mensen opgroeiden, gingen trouwen, 2 of 3 kinderen kregen en werkten in een bevredigende baan bij hetzelfde bedrijf voor 40 jaar of langer. Vervolgens gingen ze met pensioen met een gouden horloge, na jarenlange toewijding aan die ene werkgever. Deze tijden zijn al lang verleden tijd. De laatste cijfers die ik ken, en die van voor de economische crisis zijn, laten zien dat mensen gemiddeld 10 keer in hun leven van baan wisselen.

Maar nu, met de hoge werkloosheid en slechte promotie-uitzichten, zijn veel mensen aan het worstelen om hun baan te behouden. Ook als ze die baan eigenlijk haten, werken bij bedrijven waar ze niet in geloven, tegen een salaris waarmee net de rekeningen betaald kunnen worden. Om in deze sfeer te proberen om een ontsnappingsplan op te stellen, kan voelen alsof je in een boot aan het roeien bent. Een roeiboot in een wildwaterrivier met maar één roeispaan: hardwerkend, op en neer geschud, en nog steeds nergens naar op weg.

Talent hebben we allemaal!

Talent hebben we allemaal!

door Jacqueline van Zuiden, Divelop


Bij talent denk je al snel aan die geweldige zanger, schrijver of topatleet. Aan dat wonderkind die al op zijn 4e fantastisch piano kon spelen of aan uitblinkers bij wie alles vanzelf lijkt te gaan. Talenten hoeven niet altijd groots en meeslepend te zijn, iedereen heeft van nature iets waarmee hij kan uitblinken.

Meer artikelen