Financiering doel

Dit is wat ik zo graag wil, maar….. ik heb geen geld. Dit is een hele grote MAAR voor velen en een belangrijke reden dat dromen niet worden waargemaakt. Wist je dat er wel degelijk manieren zijn om de financiële consequenties te kunnen overzien en geld te vinden om je doel te financieren?

Kijk verder dan de ´standaard´ banklening

Kijk verder dan de ´standaard´ banklening

De financiering van je eigen bedrijf


Of je nu een bedrijf start, een bedrijf overneemt of wilt groeien, er komt een moment dat je op zoek gaat naar mogelijkheden om je plannen te financieren. Je kunt dan met je businessplan onder je arm naar de bank stappen waar je prive of zakelijk bankiert, maar veel banken houden nu de hand op de knip. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden.

in 10 stappen naar een beter salaris

in 10 stappen naar een beter salaris

stappenplan voor salarisonderhandelingen


Als je meer inkomen wilt, kun je dat onder andere doen door je bestaande inkomsten uit je salaris te verhogen. Dat hoeft trouwens niet altijd meer geld te zijn. Ook verbetering of aanvulling van andere arbeidsvoorwaarden kunnen je dichter bij de realisatie van je droomwens brengen. Bijvoorbeeld een passende cursus of betaalde tijd vrijaf.

Je eigen geldboom

Je eigen geldboom

Sparen voor je droom


Eerst een harde waarheid: er zijn maar twee manieren waarop je je vermogen echt kunt laten toenemen: zorgen voor meer inkomsten en zorgen dat je minder uitgeeft.

Minder uitgeven door minder krediet

Minder uitgeven door minder krediet


Minder uitgeven. Dat klinkt wel heel zuinig. Maar we gaan je hier echt niet vertellen dat je een week met hetzelfde theezakje moet doen (of je moet van slappe thee houden). En het is ook niet de bedoeling dat je alle supermarkten afzoekt naar de goedkoopste pot pindakaas. Zonde van je tijd.

Investeerders vinden voor je bedrijf

Investeerders vinden voor je bedrijf

Overtuig een business angel van je idee als je financiering zoekt.


Ben jij op zoek naar een business angel ofwel naar een informele investeerder? Wanneer een bank aarzelt om je ondernemersidee te financieren, kan het zijn dat je bij een andere ondernemer juist wel gehoor (en een gevulde portemonnee) vindt.

Meer artikelen