Ondernemerstests. Een overzicht.

Ondernemerstests. Een overzicht.

Ben je geschikt voor het ondernemerschap?


Wil je voor jezelf beginnen, dan vraag je je misschien af of je daar wel geschikt voor bent. Gelukkig komen succesvolle ondernemers in alle soorten en maten, maar een test of analyse kan wel inzicht geven in je ondernemerscompetenties en je ondernemersplannen.

We noemen hier een aantal verschillende tests die van pas kunnen komen.

Een korte, gratis ondernemerstest

Deze gratis Ondernemerstest helpt je bepalen of het ondernemerschap iets voor je is. Van 16 stellingen geef je aan in hoeverre deze op jou van toepassing zijn. In de uitslag lees je terug of je voldoende in huis hebt van typische ondernemerseigenschappen, zoals creativiteit, zelfvertrouwen en doelgerichtheid.

Je maakt deze korte ondernemerstest in een paar minuten en ontvangt meteen de uitslag.

Uitgebreide ondernemerstests

Als je echt wilt weten of je geschikt bent voor het ondernemerschap, kun je beter een uitgebreide test maken. Deze zijn niet gratis, maar daar staat tegenover dat je een uitgebreid persoonlijk rapport ontvangt en een beter beeld krijgt van je mogelijkheden en valkuilen.

Je kunt bijvoorbeeld een professionele Competentietest maken bij 123test. Deze onderzoekt de volgende 16 competenties:

 1. Creëren
 2. Volhouden
 3. Helpen
 4. Schriftelijk communiceren
 5. Netwerken
 6. Leidinggeven
 7. Controleren
 8. Initiatief nemen
 9. Opmerken
 10. Plannen en organiseren
 11. Analyseren
 12. Zelfsturing en -ontwikkeling
 13. Functioneren onder spanning
 14. Beslissen
 15. Mondeling communiceren
 16. Flexibel reageren

Je score wordt vergeleken met de score van de gemiddelde werkende Nederlander en je krijgt ontwikkeltips op basis van je score. De test duurt ongeveer 15 minuten en kost € 16

Ben je al iets verder met je plannen om te starten en wil je deze getoetst hebben, dan heb je de volgende opties:

Een haalbaarheidstoets van je ondernemingsplan

Ondernemerscoach Lorraine Vesterink biedt je een professionele toets van je ondernemingsplan. De haalbaarheidstoets beoordeelt je plan op 4 dimensies: marketing, financiering, personeel & organisatie en jouw ondernemerskwaliteiten. Het eindoordeel laat zien of je plan levensvatbaar is en waar je mogelijk nog aan moet werken.

Test: hoe gastvrij ben je?

Overweeg je om in de horeca aan de slag te gaan met je eigen restaurant of cateringbedrijf? En wil je weten of je al de juiste houding hebt om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn?

Maak dan deze goed opgezette en verhelderende gastvrijheidstest aan de hand van filmpjes van situaties in de horeca. Bij elk filmpje wordt je gevraagd om in een situatie te kiezen uit drie alternatieven. Er zijn geen ´goede´ of ´foute´ antwoorden. Wel laat de test zien dat het ene gedrag gastvrijer is dan het andere. En je krijgt tips over hoe je in elke situatie de klant op zijn gemak stelt en tevreden maakt.

Samen in zaken? Test of en hoe je bij elkaar past!

Samen een bedrijf runnen vraagt om een goede samenwerking. Zijn jullie wel een match in het harde zakenleven? Op zakenpartner.nl kun je de goede kanten en de potentiële knelpunten in de samenwerking inzichtelijk maken. De test kost € 49,95 ex. BTW

Anderen lazen ook

3892 keer gelezen  | RSS feed van reacties

Stuur door aan vriend of bekende

Geen reacties  

(optioneel veld)

(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.