Willem Bisseling

Literair agent bij Sebes & Van Gelderen Literair Agentschap

Willem Bisseling

Willem Bisseling, literair agent bij Sebes & van Gelderen, biedt je een andere weg naar je debuut. Hij representeert auteurs bij de verkoop van hun manuscript aan uitgevers.

Willem Bisseling (1982) studeerde Nederlands en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Leiden. In 2007 haalde hij zijn master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam.

Scouten van nieuw talent

Sinds 2006 werkt hij voor Sebes & Van Gelderen Literair Agentschap, waar hij begon als assistent van literair agent Paul Sebes. Sinds 2009 is Willem zelf ook literair agent. De functie van literair agent is veelzijdig. De belangrijkste tak is de primaire vertegenwoordiging van auteurs. Dit houdt in: het scouten van nieuw literair talent, de verkoop van (nieuwe) auteurs aan bekende Nederlandse uitgeverijen en het redigeren van manuscripten. Daarnaast regelt Willem spreek- en schrijfopdrachten voor gevestigde auteurs en houdt hij zich bezig met publiciteit voor boeken van zijn eigen auteurs. Een laatste belangrijke tak is de verkoop van Nederlandse boeken (dus het verhandelen van de vertaalrechten) aan het buitenland.

Lees hier ook de column van Paul Sebes "Schrijven is een mooi proces, maar niet makkelijk">>De artikelen van Willem Bisseling:

    Kom binnenkort terug voor de artikelen van deze expert!