Wie zijn wij

De mensen achter Daretoo

Jacqueline van Alten,
Zei haar baan op en vertrok op haar 23ste naar Parijs, waar ze nog niemand kende. Ontmoette daar de liefde van haar leven en keerde eind jaren '90 terug naar Nederland. Haar baan in loondienst verruilde ze al snel voor het zelfstandig ondernemerschap.
Droomt nog van een wijnchateau in Frankrijk.

Edmee Maas,
Runde een succesvolle toko in Amsterdam, kocht een schip en was daarmee een van de eerste bewoners op het KNSM eiland. Zonder electra en stromend water. Werkte vervolgens aan een succesvolle carrière in loondienst, maar kon uiteindelijk de verleiding van het ondernemerschap niet weerstaan. Bouwde tussen de bedrijven door het schip om tot een succesvolle Bed & Breakfast.
Droomt nog van een internationaal bedrijf.

Linda Krijns,
Ging op haar 18de als provinciaaltje Psychologie studeren in Amsterdam, omdat ze mensen vreemd maar interessant vond. Trok er medio jaren '80 in haar eentje met een backpack op uit en kreeg zo de smaak van het verre reizen maken te pakken. Maakte na haar afstuderen een vakmatige switch en ging de marketing in. Na jaren trouwe loondienst werd ze ZZP'er, hoewel ze dacht dat ze aan zekerheid hechtte (niet dus).
Droomt nog van een aantal verre reizen en werkt in stilte aan bedrijf 2.

Lef tonen en doen wat je echt wilt

Dat we zelf al een aantal switches achter de rug hebben en op gezette tijden iets gedurfds doen, wil niet zeggen dat het in onze ogen altijd gemakkelijk is. Elke nieuwe stap die je zet brengt twijfels met zich mee, faalangst en faalmomenten en zijn eigen hindernissen. Dat weten we als geen ander.

Maar we kennen ook de momenten van succes en de voldoening die je krijgt als je lef toont en je gevoel durft te volgen.

Dit willen we graag met je delen op deze site. En hopelijk zijn we dan net dat duwtje in je rug. Of die schop onder je .....

 volg ons op Twitter: @daretoonl

fan worden op facebook kan natuurlijk ook:

daretoo

Daretoo in de media:

Reportage in de Esta en vervolg van de reportage

Daretoo in Lof Magazine

Daretoo in DRIFT Magazine

Onderzoek droomwensen Daretoo op telegraaf.nl

Daretoo in Vriendin

artikel in Secretary Vision

Daretoo in Party

Daretoo in Esta

Daretoo in Seasons

Artikel in Sp!tsOnline training uitgever vinden

Online training uitgever vinden


Benader de juiste uitgevers en zorg voor de beste indruk van je manuscript.

Lowbudget marketing ideeën voor starters

Lowbudget marketing ideeën voor starters


Veel startende ZZP’ers storten zich op social media in de hoop dat ze daarmee met weinig tot geen kosten een marketingslag voor hun bedrijf kunnen maken. Maar daar kleven een aantal nadelen aan.
Kiezen voor een marketingmiddel op basis van de financiën betekent dat je een reëel gevaar loopt dat je voor een niet-optimaal middel kiest. Terwijl je juist marketingmiddelen zou moeten kiezen op basis van mogelijk rendement. En die keuzes voer je vervolgens systematisch door in je marktbewerking.

Dat gezegd hebbende, zijn er verschillende middelen die je tegen lage kosten kunt inzetten, die nogal eens over het hoofd gezien worden. Ik heb ze gerangschikt naar marketingactiviteit, zodat je snel kunt beoordelen welke middelen je niet optimaal benut.

Creëer een onvergetelijk personage

Creëer een onvergetelijk personage


Romanschrijfster Carla de Jong laat in het aprilnummer van Schrijven Magazine zien hoe je in drie stappen een onvergetelijk personage creëert. Want waarom spatten sommige personages van het papier en leiden andere karakters een vreugdeloos tweedimensionaal bestaan? Carla de Jong reikt je drie manieren aan om personages te scheppen die daadwerkelijk tot leven komen.

Checklist voor jezelf beginnen

Checklist voor jezelf beginnen


Ben je nu in loondienst en overweeg je om voor jezelf te beginnen, dan word je waarschijnlijk geplaagd door allerlei onzekerheden. Om orde in de chaos te helpen scheppen, kun je onderstaande checklist gebruiken.
Daarnaast is het misschien ook praktisch om je te abonneren op de gratis nieuwsbrief voor ZZP'ers in oprichting, waarin we veel kennis delen.

Marketing bootcamp

Marketing bootcamp


Herken je dit?

 • Je weet welk aanbod je in de markt wilt zetten,
  maar je worstelt met alle marketingacties die daarvoor nodig zijn.
   
 • Je wilt een website die echt overtuigt en voor je werkt,
  maar weet niet goed waar te beginnen en hoe je dat voor elkaar krijgt.
   
 • Je weet dat social media je kunnen helpen,
  maar je vraagt je af hoe zet ze nou echt effectief inzet zonder dat het zeeën van tijd kost.

Dit soort vragen blijven knagen en maken je onzeker. Op zijn tijd maak je je zelfs zorgen. Want je hebt omzet nodig en je moet de concurrentie het hoofd bieden. Die zorgen leiden je af van wat je echt wilt: klanten bedienen en genieten van je ondernemerschap.

Maar het kan ook anders.

Meer artikelen