Over Daretoo

Over Daretoo

Over Daretoo

Over Daretoo

Ons motto: JIJ mag er zijn!

Wij ervaren dat veel vrouwen moeite hebben om zichzelf in de spotlights te zetten. En aan iedereen te laten zien hoe goed ze wel niet zijn. Wij zijn er van overtuigd dat een duwtje in de rug en een beetje lef helpen om vrouwen weer in hun kracht te zetten.

Waarom laten vrouwen zich toch zo makkelijk intimideren? Waarom maken zij zich vaak kleiner dan ze zijn? Het is niet zo dat de een beter is en meer rechten heeft dan de ander. We verdienen allemaal een plek in deze wereld! Daarom willen wij vrouwen helpen om op te komen voor zichzelf, het heft in handen te nemen, de regie te pakken over hun leven en hun werk. En zonder angstzweet het podium op te gaan en nu eens aan de hele wereld te vertellen wie zij zijn.

All about you

Alles draait om jou, en dat is niet egoïstisch bedoeld. Het heeft met reactie en interactie te maken. Als jij je zelfverzekerd opstelt, dan krijg je een hele andere reactie van je omgeving dan dat je in een hoekje kruipt, wegkijkt of je mond houdt. Door voor jezelf op te komen, voel je je beter en sterker in je schoenen. Je merkt ook dat de mensen om je heen je heel anders gaan zien, meer respect voor je krijgen én meer interesse. En hoe zelfverzekerder je wordt, hoe meer je voor elkaar krijgt, op een natuurlijke manier.

Wij halen het beste in jou naar boven met:

  • Verhalen van anderen
  • Leerzame artikelen
  • Columns van onze experts en coaches
  • En cadeautjes die je op weg helpen

Daretoo, durf het ook! Sta op en laat je zien! Dat doen wij ook, en daardoor hebben we meer plezier in ons leven en in ons werk. En kunnen we doen wat we het liefste doen! Meer over ons >>

Wil jij dit ook? Kijk lekker rond op onze site en je vindt vast iets wat je verder helpt. En kom je ergens niet uit? Mail info [at] daretoo.nl 

Waarom vrouwen niet stoer zijn. En het wel kunnen worden.

Waarom vrouwen niet stoer zijn. En het wel kunnen worden.

Door Linda Krijns


Heb je onlangs wéér met spijt teruggekeken op een belangrijk gesprek? Omdat je niet voldoende uit de verf kwam? Je te bescheiden opstelde en successen te weinig claimde? Het overkomt ons allemaal wel eens. Alleen: het overkomt vrouwen vaker dan mannen.

Wij dames zijn te snel geneigd om onze prestaties weg te wuiven als iets normaals. Of erger: als een toevalstreffer waar geluk bij kwam kijken.

Hoe komt dat toch? En wat doe je er tegen?

Dare to quit

Dare to quit

door Linda Krijns

Maandag 22 April 2013

Ik ben nogal eigenwijs. Of zeg maar gerust koppig. En als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook echt voor. Met alle blinde vlekken, tunnelvisie en andere clichés die daar bij horen. Tot het moment daar is dat ook ik moet toegeven dat dat geweldige idee misschien niet in alle opzichten zo geweldig is.

Vijf jaar geleden ontstond het idee voor Daretoo, dat we met zijn drieën uitwerkten. Een platform dat mensen uitdaagt en helpt om toch vooral die stappen te zetten die ze willen zetten. Alles uit je leven te halen. En je niet te laten weerhouden door allerlei (denkbeeldige) obstakels, een gebrek aan kennis of ervaring. “Durf ook” was en is ons motto.

Control Freaks

Control Freaks

door Jacqueline van Alten


Ik las laatst een blog van Kathy Fortmann, die een hoge positie bekleedt bij Cargill. Zij kent geen glazen plafond, want zij nam functies aan waar ze zich nog niet klaar voor voelde.  Zij schrijft: “Vrouwen zijn véél te bescheiden. Ze focussen op wat ze nog niet kunnen, in plaats van op wat ze wél al kunnen. Als een man voor 20% klaar is voor een job, zal hij ervoor gaan. Bij een vrouw moet dat 80% zijn en liefst nog meer. Maar vrouwen hoeven niet altijd en overal perfect te zijn.”

Een leven telt zo’n 30.000 dagen. Shit, dat is weinig!

Een leven telt zo’n 30.000 dagen. Shit, dat is weinig!

door Linda


En dan hebben wij nog de mazzel dat we in Nederland leven, waar mannen gemiddeld 78,8 jaar (28.781 dagen) en vrouwen 82,7 jaar (30.206 dagen) worden.

Toch benauwt het aantal dagen me, omdat het als zo weinig klinkt: 30.000.

Waarschijnlijk komt dat omdat het getal 30.000 in geld uitgedrukt je niet zo heel ver brengt. Ik ken mensen die het aan een auto uitgeven. Die ze na 3 jaar weer inruilen…

En ik heb er niet eens meer 30.000. Op mijn teller staan er nog maar 12.655. Aaah!

Ik ben een trut.

Ik ben een trut.

En ik blijf een trut. Je bent gewaarschuwd ...


Ik ben een trut, omdat ik me weer niet aan mijn eigen principes hield. Welke principes?

De principes die ervoor moeten zorgen dat ondernemen niet alleen leuk, interessant en rendabel is, maar ook de vrijheid biedt die ik zoek.

De straf die ik krijg zodra ik mijn principes overboord gooi is niet misselijk: ik maak te lange dagen, 6 dagen per week. Daardoor ontspan ik te weinig, sport ik niet, krijg ik hoofdpijn, eet ik teveel suiker, zitten mijn schouderspieren vast …

Moet ik doorgaan? Nou nee. Ik houd niet van klaagzangen.

En het is helemaal eigen schuld, dikke bult, want ik:

Meer artikelen