Persoonlijke doelen

Persoonlijke doelen

Geef je leven een nieuwe wending. Ontdek wat je kunt en wat je echt wilt om daar vervolgens mee aan de slag te gaan. De DAREmethode kan je bijvoorbeeld helpen om je koers te bepalen en daar te komen waar je wilt zijn. En zo het leven te leiden waar je van droomt.Maak je persoonlijke SWOT Analyse

Maak je persoonlijke SWOT Analyse


Een persoonlijke SWOT Analyse kan je helpen om in kaart te brengen wat je wilt en of die wens haalbaar is. Zo´n analyse leidt tot een persoonlijk profiel dat in relatie staat tot een bepaald doel. 

Je persoonlijke SWOT Analyse

De sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen vormen samen je persoonlijke SWOT Analyse. Dit is eigenlijk een Engelse marketingterm die staat voor Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats. De SWOT Analyse wordt normaal gesproken gebruikt om de levensvatbaarheid van een product of bedrijf mee te toetsen. Maar je kunt dit principe ook heel goed gebruiken om de haalbaarheid van je eigen ambities in kaart te brengen.

Waarom vrouwen niet stoer zijn. En het wel kunnen worden.

Waarom vrouwen niet stoer zijn. En het wel kunnen worden.


Heb je onlangs wéér met spijt teruggekeken op een belangrijk gesprek? Omdat je niet voldoende uit de verf kwam? Je te bescheiden opstelde en successen te weinig claimde? Het overkomt ons allemaal wel eens. Alleen: het overkomt vrouwen vaker dan mannen.

Wij dames zijn te snel geneigd om onze prestaties weg te wuiven als iets normaals. Of erger: als een toevalstreffer waar geluk bij kwam kijken.

Hoe komt dat toch? En wat doe je er tegen?

Denk groot. Je krijgt zo veel meer voor elkaar.

Denk groot. Je krijgt zo veel meer voor elkaar.


Als je traint voor een halve marathon, loop je geen hele.

Nederlanders zijn nogal nuchter en groot denken is niet iets dat we heel gemakkelijk doen. We vragen ons al snel af of dat grote doel wel haalbaar en realistisch is. Toch heeft het zo zijn voordelen om groot te denken en om je denken en doen daar op af te stemmen. Het grote voordeel van groot denken is namelijk dat je veel meer kunt realiseren. Wie zijn doelen te bescheiden stelt, zal ze immers zelden overtreffen. Pas als je jezelf een groot doel stelt, kun je je diepste dromen waarmaken.

We laten je graag zien hoe je dat kunt aanpakken.

Je nieuwe werkleven. Boekrecensie

Je nieuwe werkleven. Boekrecensie


Met de komst van Het Nieuwe Werken en alle tools waarmee we 7 dagen per week en 24 uur per dag verbonden kunnen zijn met ons werk, hebben veel mensen last van een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het heerlijk om niet meer in vaste kaders te hoeven werken. Aan de andere kant werken we vaak meer uren dan vroeger en is het werk nooit uit onze gedachten.

Het boek ‘Je nieuwe werkleven’ laat je zien hoe je in zes stappen een leven creëert dat rekening houdt met je levensfase, drijfveren, talenten en relaties en waarin werk en privé elk hun eigen plek krijgen, zonder elkaar in de weg te zitten. Het boek bevat herkenbare situaties, adviezen en oefeningen en geeft praktische tips, die je direct kunt toepassen. Zo leer je anders kijken naar jezelf, naar je doelen en naar je werk. Om vervolgens die inzichten te vertalen naar nieuwe indelingen van je week en naar nieuwe relaties met de mensen om je heen. Inclusief je collega's en je leidinggevenden.

Goede voornemens die WEL slagen

Goede voornemens die WEL slagen


Je kent het wel: het nieuwe jaar is amper begonnen of je moet alweer van alles van jezelf. Stoppen met roken, meer bewegen, wat pondjes eraf .... Balen. Want we weten allemaal wat er van dit soort voornemens terecht komt. He-le-maal-niks.
Doe het daarom dit jaar eens anders en kies voor voornemens die wel kans van slagen hebben. Kies niet voor het verbod, maar voor de actie. Kies voor ...

Meer artikelen