Werken in het buitenland

Als je in het buitenland gaat werken, komt er veel op je af: een geschikte baan en huisvesting vinden, je talenkennis verbeteren, de verhuizing organiseren, een sociaal leven opbouwen... 

Met onze checklists, stappenplannen en tips kom je letterlijk een eind in de goede richting.
Of vraag één van onze experts om advies!

Een taalcursus Spaans, Duits of Frans volgen als voorbereiding op een verblijf in het buitenland.

Een taalcursus Spaans, Duits of Frans volgen als voorbereiding op een verblijf in het buitenland.

test je talenkennis met een gratis test


Als je concrete plannen hebt om naar het buitenland te vertrekken, kan het slim zijn om na te denken over de taaldrempel die je eventueel kan tegenkomen. Hoewel wij Nederlanders er om bekend staan ons goed te kunnen redden in onze buurlanden, is een weekje vakantie toch een andere ervaring dan verhuizen. Een verkeerd begrepen bestelling kan op vakantie nog charmant zijn, maar een duidelijk aanwezig taalprobleem in het dagelijks leven zal zeker als onaangenaam worden ervaren.

Het is daarom slim om voor vertrek nog eens kritisch naar je eigen taalvaardigheden te kijken, zeker als je van plan bent om in het desbetreffende land aan de slag te gaan. Op professioneel niveau een taal beheersen kan namelijk soms nog erg tegenvallen, wat de eerste weken op de nieuwe baan onnodig moeizaam kan maken.

Werken in het buitenland: de taart

Werken in het buitenland: de taart

door Marianne van Munster, werkend vanuit Engeland


Als je verhuist naar een ander land, dan begin je op 0. Misschien dat zaken geregeld zijn vanuit de werkgever van je partner, maar ga er vanuit dat het net iets anders is als je daadwerkelijk gearriveerd ben in het land waar je de aankomende tijd gaat wonen.

En op 0 beginnen doe je hoe dan ook qua sociaal leven, qua sociale contacten. Hoe pak je dat aan? Waar begin je?

Om te starten is het goed om jezelf af te vragen wat je doel is. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat koffie drinken met andere moeders terwijl de kinderen speelden mij geen voldoening gaf. Schijnbaar zocht ik iets anders dan ik in dit nieuwe netwerk zou vinden. Dus ik ben eens gaan zitten en heb mezelf de vraag gesteld: wat wil ik? Natuurlijk had ik mezelf die vraag ook gesteld voordat we gingen, het leek zo makkelijk; ik had mijn plan wel klaar.

Kracht

Kracht

door Marianne van Munster, werkend vanuit Engeland


Een tijd terug heb ik voor Daretoo onderstaand artikel “Kracht” geschreven over mannelijke en vrouwelijke energie. Nu zo wonend en werkend in het buitenland*, maar ook tijdens de voorbereiding op ons vertrek, merk ik dat ik dat artikel eens vaker mag lezen. Het helpt me te zien waar ik sta, wat ik doe. Waarom vraag je je af? Lees het eerst maar eens, dan vertel ik daarna waarom het zo belangrijk is voor mij om rekening te houden met de mannelijke en vrouwelijke energie in mij.

* Ik woon en werk sinds de zomer van 2011 in Engeland

Checklist voor een emigratie of verhuizing naar het buitenland

Checklist voor een emigratie of verhuizing naar het buitenland


Als je vergevorderde plannen hebt voor een permanente of tijdelijke verhuizing naar het buitenland, weet je dat je een enorme klus wacht. Om je overzicht en houvast te bieden, hebben we een (bijna) allesomvattende checklist gemaakt. Daarmee loop je stapsgewijs alle relevante punten na die je niet mag vergeten.

Een huis kopen in Italië: 5 aanbevelingen

Een huis kopen in Italië: 5 aanbevelingen


Italië is prachtig: een mooie kust, groene heuvels, cipressen, olijfboomgaarden en prachtige steden. Tel daarbij op de taal en geweldige keuken en het is niet meer dan logisch dat veel mensen dromen van een (tweede) huis in La Bella Italia.
Daarom een aantal aanbevelingen voor je tot koop overgaat.

Meer artikelen