Naar een andere baan

Een carrièreswitch? Of 'gewoon' ander werk zoeken?
Ontdek waar je passie ligt, welke talenten je hebt en hoe je die droombaan vindt.

Je vindt hier praktische informatie, stappenplannen en gerichte adviezen van diverse loopbaanadviseurs.

Over je kansen op de arbeidsmarkt, het gebruiken van social media zoals LinkedIn en het benutten van je netwerk. Met tips voor je cv, personal branding en sollicitatiegesprekken.

Je sterke en zwakke punten benoemen

Je sterke en zwakke punten benoemen

do´s en dont´s in je persoonlijk profiel


Een overtuigend profiel waarin je je sterke en zwakke punten tot een solide geheel smeedt is onmisbaar. Of je nu op zoek bent naar een andere baan, je binnen je huidige functie beter wilt profileren of jezelf als ondernemer wilt positioneren. Over het benoemen dan wel verdoezelen of compenseren van sterke en zwakke punten bestaan nogal wat misverstanden. Daarom zetten we de do´s en dont´s van het presenteren van je sterke en zwakke punten op een rijtje.

Wel of geen foto op je CV?

Wel of geen foto op je CV?


Het maken van een goed CV is niet gemakkelijk. Je moet je voortdurend verplaatsen in de beleving van de lezer: hoe interpreteert deze de ervaring, opleiding of vaardigheid die je benoemt? En dat in de wetenschap dat mensen nauwelijks tijd hebben om je CV echt grondig te lezen. Daarvoor zijn er vaak teveel reacties op een vacature. Veel recruiters die een eerste selectie doen, geven zelfs aan slechts 30 tot 60 seconden te besteden aan een CV en daar hun beslissing op te baseren: mag je door, niet door of kom je op de stapel twijfelgevallen.

Indien je een foto op je CV plaatst, springt die direct in het oog en bepaalt die mede de eerste indruk. En dat is eng. Want of je nu mooi of niet zo mooi bent, je foto roept direct associaties en mogelijk zelfs vooroordelen op bij degene die hem onder ogen krijgt. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat het de juiste associaties zijn. Of er voor kiezen om je foto weg te laten.

Kort en krachtig je kwaliteiten tonen op LinkedIn

Kort en krachtig je kwaliteiten tonen op LinkedIn


Om je LinkedIn profiel goed voor je te laten werken, ga je idealiter op twee fronten aan de slag:

  1. Benut de vele functionaliteiten die LinkedIn biedt, zodat jouw kwaliteiten tot hun recht komen.
  2. Verwoord je talenten en competenties op een zo krachtig mogelijke manier, rekening houdend met het feit dat mensen online anders lezen dan op papier.
5 tips voor een onweerstaanbaar CV

5 tips voor een onweerstaanbaar CV

Laat je van je beste kant zien op een manier die bij jou past!


Er zijn veel regels, tips en mythes over wat een goed CV is. De ene expert zal je vertellen dat je een bepaald element beslist moet noemen of weglaten en een andere expert zal weer iets anders verkondigen. Maar enkele principes zijn goed om in gedachten te houden als je je CV bijwerkt of deze na lange tijd een totale make-over wilt geven.

7 valkuilen tijdens een sollicitatiegesprek

7 valkuilen tijdens een sollicitatiegesprek


Je hebt gesolliciteerd en krijgt het goede nieuws dat je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Naast blijheid komen dan vaak direct de eerste zenuwen boven. Ineens ben je dicht bij die baan, die kans moet je niet verknallen. De truc zit hem voor een groot deel in een goede voorbereiding op het bedrijf, de functie en de vragen die gaan komen. Maar ook in andere zaken die tijdens het gesprek een rol spelen. Door niet in de volgende valkuilen te tuinen, laat je jezelf van je beste kant zien.

Meer artikelen