Boek uitgeven

En dan is je manuscript (bijna) af en begint de zoektocht naar een uitgever. We geven je tal van tips om een uitgever te vinden of om je boek met succes in eigen beheer uit te geven.

Naar de uitgever! Online training

Naar de uitgever! Online training

Leer in je eigen tempo hoe je met een goede aanpak een uitgever benadert.


Wil jij uitgevers benaderen met je manuscript of een non-fictie boekvoorstel, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Of ben je teleurgesteld doordat je al een aantal afwijzingen hebt gekregen van uitgevers en wil je weten hoe je jezelf en je manuscript beter kunt verkopen?

Je manuscript insturen naar een uitgever

Je manuscript insturen naar een uitgever

Met deze tips heb je meer succes als je een uitgever zoekt


Het is zover. Je manuscript is bijna af en de grote stap om een uitgever te benaderen komt steeds dichterbij. Maar waar let een uitgever nou precies op? De meeste grote uitgevers krijgen wekelijks zo'n 5 tot 10 spontaan toegestuurde manuscripten binnen. Hun redacteuren letten dan op de volgende vier punten:

 

LinkedIn voor schrijvers

LinkedIn voor schrijvers

Praktische tips om je op LinkedIn te profileren als schrijver


Als je schrijft en met je schrijfwerk naar buiten treedt, word je vroeger of later gegoogeld. In het ideale geval is het een uitgever die op verkenning is of een opdrachtgever die een tekstschrijver zoekt. Of een journalist die zich in een bepaald genre of onderwerp verdiept. Maar het kan natuurlijk ook een medeschrijver of andere belangstellende zijn.

De vraag blijft hoe dan ook: wat ziet iemand die je naam googelt?

Is dat de uitslag van een tennistoernooi waar je twee jaar terug aan meedeed? Een opmerking die iemand anders ooit online over je maakte? Of is dat informatie waar je zelf de regie over hebt, zoals een eigen website of blog? Heb je geen eigen website, dan staat waarschijnlijk je LinkedIn profiel bovenaan de resultaten. Gelukkig heb je ook bij LinkedIn veel mogelijkheden om die kanten van jezelf te laten zien die jij wilt.

Het is alleen zo jammer dat veel schrijvers zich dat onvoldoende realiseren. LinkedIn biedt je namelijk ook als auteur allerlei mogelijkheden om jezelf aan zoveel mogelijk mensen van je beste kant te laten zien!

10 ingrediënten van een geslaagd boekomslag

10 ingrediënten van een geslaagd boekomslag


Een boekomslag is cruciaal voor de verkoopcijfers van een boek. Een omslag geeft informatie over het boek, waardoor iemand kan bepalen of het onderwerp hem aanspreekt. Maar er is nog een andere factor. Boeken worden vaak cadeau gedaan en ook het kopen van een boek voor jezelf voelt voor veel mensen als een cadeautje. Het is fijn als het omslag van een boek dat gevoel nog versterkt.

Investeer in je boekomslag

Een uitgever besteedt veel tijd en zorg aan het omslag. Als je ervoor kiest om in eigen beheer uit te geven, is het verstandig om dat ook te doen. Kies voor een goede vormgever die aanvoelt wat je bedoelt met je boek, die dat op een creatieve manier vertaalt en er voor zorgt dat je omslag een professionele indruk maakt. Een professionele vormgever kost natuurlijk geld, maar het is een investering die zich terugverdient. Samen met de vormgever kun je de volgende 10 ingrediënten zo invullen dat ze samen voor een effectieve omslag zorgen, dat lezers verleidt.

Belang van metadata voor eBooks op Amazon

Belang van metadata voor eBooks op Amazon

door Liesbeth Heenk, Amsterdam Publishers


Met de komst van Amazon naar Nederland in november 2014 is er voor Nederlandse auteurs een internationaal uitgeefplatform bijgekomen dat veel mogelijkheden biedt.

Met mijn online uitgeverij Amsterdam Publishers begeleid ik auteurs bij het succesvol publiceren van hun eBooks op Amazon. Tegenwoordig combineer ik dit vaak met een paperback op Amazon. Ik krijg dan een manuscript aangeleverd inclusief titel en word gevraagd van het document een mooi eBook en paperback te maken en de boekmarketing te verzorgen, oftewel de Kindle Boost. Die boekpromotie is het lastigste en het meest tijdrovende van het hele uitgeefproces.

Meer artikelen