Eigen bedrijf

Eigen bedrijf

Overweeg je om voor jezelf te beginnen?

Gebruik onze tips om te beslissen of je wel of niet voor jezelf moet beginnen, wat je dan het best kunt ondernemen en hoe je zorgt voor een goede start als zelfstandige.

Of doe mee met de Marketing Bootcamp. Daarmee geef je je marketing direct een kickstart!Lowbudget marketing ideeën voor starters

Lowbudget marketing ideeën voor starters


Veel startende ZZP’ers storten zich op social media in de hoop dat ze daarmee met weinig tot geen kosten een marketingslag voor hun bedrijf kunnen maken. Maar daar kleven een aantal nadelen aan.
Kiezen voor een marketingmiddel op basis van de financiën betekent dat je een reëel gevaar loopt dat je voor een niet-optimaal middel kiest. Terwijl je juist marketingmiddelen zou moeten kiezen op basis van mogelijk rendement. En die keuzes voer je vervolgens systematisch door in je marktbewerking.

Dat gezegd hebbende, zijn er verschillende middelen die je tegen lage kosten kunt inzetten, die nogal eens over het hoofd gezien worden. Ik heb ze gerangschikt naar marketingactiviteit, zodat je snel kunt beoordelen welke middelen je niet optimaal benut.

Checklist voor jezelf beginnen

Checklist voor jezelf beginnen


Ben je nu in loondienst en overweeg je om voor jezelf te beginnen, dan word je waarschijnlijk geplaagd door allerlei onzekerheden. Om orde in de chaos te helpen scheppen, kun je onderstaande checklist gebruiken.
Daarnaast is het misschien ook praktisch om je te abonneren op de gratis nieuwsbrief voor ZZP'ers in oprichting, waarin we veel kennis delen.

In 13 stappen een businessplan opstellen

In 13 stappen een businessplan opstellen


Natuurlijk, als je financiering wilt lospeuteren heb je een gedegen businessplan nodig met een grondige onderbouwing van de financiële consequenties, met marktonderzoek en marktanalyses en een uitgedokterd verdienmodel.

Maar als je eerst voor jezelf wilt bekijken hoe je je toekomstige bedrijf wilt gaan opzetten en organiseren en hoe je daar geld mee kan verdienen, dan kun je ook dit model gebruiken voor een businessplan. Het vraagt naar alle basics, zodat je geen aspecten overslaat.

Voor jezelf beginnen! Maar wat?

Voor jezelf beginnen! Maar wat?


Wil jij voor jezelf beginnen, maar weet je niet goed wat je eigen bedrijf moet inhouden? Mogelijk loop je over van de ideeën, maar roepen die weer net zoveel vragen op:

  • Wie zit hierop te wachten? Krijg ik dan wel voldoende klanten?
  • Is dit wel echt wat ik leuk vind?
  • Heb ik wel voldoende capaciteiten en vaardigheden in huis om te kunnen slagen als ondernemer?
    Hoe kom ik daar achter?
  • Welk financieel risico ben ik bereid te nemen en wat is verantwoord?
  • Hoe pak ik het aan en til ik mijn bedrijf van de grond?

Zit je met soortgelijke vragen, volg dan de volgende stappen om je mogelijke aanbod als ondernemer helder te krijgen.

Hekel aan de btw-aangifte?

Hekel aan de btw-aangifte?


Staat de btw-aangifte alweer voor de deur? We kennen veel ondernemers die er iedere keer weer tegenop zien. Bonnetjes zoeken in je portemonnee, als een speer de administratie bijwerken en geld overmaken naar de Belastingdienst. Als ondernemer wil je liever je tijd ergens anders insteken. Wij geven je hier een aantal tips zodat jij jouw btw-aangifte foutloos kan versturen. Zo voorkom je dat je tijd moet steken in het herstellen van fouten.

Meer artikelen