Carrièreswitch

Carrièreswitch

Droom je in stilte van heel ander werk en wil je wel eens onderzoeken wat er kan? Gebruik je talenten, passies en wensen om je ideale baan te ontdekken en te bemachtigen.Je sterke en zwakke punten benoemen

Je sterke en zwakke punten benoemen


Een overtuigend profiel waarin je je sterke en zwakke punten tot een solide geheel smeedt is onmisbaar. Of je nu op zoek bent naar een andere baan, je binnen je huidige functie beter wilt profileren of jezelf als ondernemer wilt positioneren. Over het benoemen dan wel verdoezelen of compenseren van sterke en zwakke punten bestaan nogal wat misverstanden. Daarom zetten we de do´s en dont´s van het presenteren van je sterke en zwakke punten op een rijtje.

Wel of geen foto op je CV?

Wel of geen foto op je CV?


Het maken van een goed CV is niet gemakkelijk. Je moet je voortdurend verplaatsen in de beleving van de lezer: hoe interpreteert deze de ervaring, opleiding of vaardigheid die je benoemt? En dat in de wetenschap dat mensen nauwelijks tijd hebben om je CV echt grondig te lezen. Daarvoor zijn er vaak teveel reacties op een vacature. Veel recruiters die een eerste selectie doen, geven zelfs aan slechts 30 tot 60 seconden te besteden aan een CV en daar hun beslissing op te baseren: mag je door, niet door of kom je op de stapel twijfelgevallen.

Indien je een foto op je CV plaatst, springt die direct in het oog en bepaalt die mede de eerste indruk. En dat is eng. Want of je nu mooi of niet zo mooi bent, je foto roept direct associaties en mogelijk zelfs vooroordelen op bij degene die hem onder ogen krijgt. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat het de juiste associaties zijn. Of er voor kiezen om je foto weg te laten.

Je nieuwe werkleven. Boekrecensie

Je nieuwe werkleven. Boekrecensie


Met de komst van Het Nieuwe Werken en alle tools waarmee we 7 dagen per week en 24 uur per dag verbonden kunnen zijn met ons werk, hebben veel mensen last van een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het heerlijk om niet meer in vaste kaders te hoeven werken. Aan de andere kant werken we vaak meer uren dan vroeger en is het werk nooit uit onze gedachten.

Het boek ‘Je nieuwe werkleven’ laat je zien hoe je in zes stappen een leven creëert dat rekening houdt met je levensfase, drijfveren, talenten en relaties en waarin werk en privé elk hun eigen plek krijgen, zonder elkaar in de weg te zitten. Het boek bevat herkenbare situaties, adviezen en oefeningen en geeft praktische tips, die je direct kunt toepassen. Zo leer je anders kijken naar jezelf, naar je doelen en naar je werk. Om vervolgens die inzichten te vertalen naar nieuwe indelingen van je week en naar nieuwe relaties met de mensen om je heen. Inclusief je collega's en je leidinggevenden.

Kort en krachtig je kwaliteiten tonen op LinkedIn

Kort en krachtig je kwaliteiten tonen op LinkedIn


Om je LinkedIn profiel goed voor je te laten werken, ga je idealiter op twee fronten aan de slag:

  1. Benut de vele functionaliteiten die LinkedIn biedt, zodat jouw kwaliteiten tot hun recht komen.
  2. Verwoord je talenten en competenties op een zo krachtig mogelijke manier, rekening houdend met het feit dat mensen online anders lezen dan op papier.
5 tips voor een onweerstaanbaar CV

5 tips voor een onweerstaanbaar CV


Er zijn veel regels, tips en mythes over wat een goed CV is. De ene expert zal je vertellen dat je een bepaald element beslist moet noemen of weglaten en een andere expert zal weer iets anders verkondigen. Maar enkele principes zijn goed om in gedachten te houden als je je CV bijwerkt of deze na lange tijd een totale make-over wilt geven.

Meer artikelen